InsightData
InsightData
InsightData

BEDRIJVEN
MET
INZICHT.

Onze klanten.

Laat je overtuigen door onze recente projecten en ontdek de invloed van onze BI-implementatie op onze klanten.

Ace Packaging & Technics

BEDRIJFSDOMEIN

Verpakking voor de voedingsindustrie

ONZE SERVICE

Bij Ace Packaging & Technics hebben we de huidige “as is”-situatie geanalyseerd om een optimale “to be”-situatie te definiëren en advies te verlenen i.v.m. procesoptimalisatie in de bepaling van hun kostprijzen.

ONZE APPS

Sales app 

Finance app 

Inventory app

RESULTAAT

 • Een heldere en onbetwistbare stakeholder & GAP-analyse.
 • Haalbare doelstelling worden behaald om de “to be”-situatie te bekomen.
 • Implementatieplan dat overeenkomt met de bestaande bedrijfsstructuur.

“Bij Ace Packaging & Technics zijn we van mening dat je voedsel moet beleven. Daarom maken we 360°-concepten rond de verpakking van voedsel met als doel om de eindklant een optimale eetbeleving te bezorgen. Onze verpakkingen zijn gericht op functionaliteit, gebruiksgemak, merkbeleving en een minimale impact op het milieu. Op 5 jaar tijd is ons bedrijf 20% gegroeid. Om onze groei te kaderen en verder te sturen, hebben we we hulp van Insight Data ingeschakeld.”

Facil

BEDRIJFSDOMEIN

Automotive

onze SERVICE

InsightData introduceerde een applicatie voor datavisualisatie en data-analyse met het doel om tijd te besparen bij de marketing- en salesafdeling van Facil. Actiegerichte inzichten zijn de sleutel om de prijszetting, marges en omzet te optimaliseren.

ONZE APPS

Sales app: marge bepalen.

Inventory app:
• Forecasting voorraad en voorspellingen van voorraadbreuken.
• Klanten krijgen inzicht in de voorraad van Facil.

 

Maatwerk: facturen goedkeuren (easy flow) en opvolging.

RESULTAAT

 • Tijd besparen bij het analyseren van omzet- en marge-informatie.
 • Men hanteert een “single version of the truth” in alle rapporten.
 • Dankzij actiegerichte inzichten vindt er een enorme verbetering plaats op vlak van omzet, marges en prijzen.

“Facil is een van de eerste bedrijven die een full-service aanbiedt in bevestigingstechnologieën voor de auto-industrie. Toch staat ons bedrijf voor zoveel meer dan moeren en bouten. Als full-service provider behandelen we alle aspecten
van bevestiging/fastening in de sector. Onze klanten gebruiken onze producten vanaf de vroege concept- en ontwerpfase tot de volledige levenscyclus een voertuig. Facil levert elk jaar de complete bevestigingstechnologie af voor miljoenen producten. Dankzij onze nieuwe applicatie voor datavisualisatie en data-analyse kunnen we nu heel wat tijd besparen op de sales- en marketingafdeling. Bovendien is het ons gelukt om onze prijzen en marges te optimaliseren waardoor onze omzet erop vooruitgaat.”

Zolderse dakprojecten

BEDRIJFSDOMEIN

Bouw

ONZE SERVICE

Een BI-implementatie voor nacalculatie

ONZE APPS

Project app:

 • Projecten opvolgen om te zien of ze on track zijn.
 • Kosten in kaart brengen.
 • Project milestones opvolgen.
 • Nacalculatie.
 • Omzet en marge forecasten a.d.h.v. lopende projecten, geplande projecten en lopende offertes.

RESULTAAT

 • Nacalculatie gebeurt snel en foutloos.
 • Nieuwe projecten worden accurater gebudgetteerd waardoor men meer omzet en winst haalt.

Cent pur Cent

BEDRIJFSDOMEIN

Cosmetica

ONZE SERVICE

Implementeren van sales app.

ONZE APPS

Sales app:

 • Vertegenwoordigers helpen bij de juiste klanten op bezoek gaan.
 • Welke klanten lopen achter t.o.v. target?

RESULTAAT

Juiste beslissingen nemen waardoor klantenbestand verdubbelt

Victus Sales

BEDRIJFSDOMEIN

Telecommunicatie

ONZE SERVICE

Een BI-implementatie die overzicht en inzicht geeft in de rendabiliteit van het bedrijf. Deze BI-implementatie maakt ook analyses voor de klanten van Victus.

ONZE APPS

Maatwerk.

RESULTAAT

De activiteiten van het callcenter worden efficiënter en aan een lagere kost uitgevoerd.

“Victus is een callcenter/salesbureau dat zich bezighoudt met het genereren van leads. Naarmate het bedrijf groeit, wordt data steeds belangrijker voor onze rendabiliteit. We hebben besloten om met InsightData te werken zodat we betere analyses kunnen maken voor onszelf, maar ook voor onze klanten. InsightData heeft een overzichtelijk dashboard opgezet waarin we alle belangrijke statistieken kunnen opvolgen. Het is gemakkelijker dan ooit om inzicht te krijgen in onze rendabiliteit.
Dankzij het dashboard besparen we bovendien een hoop tijd met het maken van facturen. Het resultaat is dat onze bedrijfsactiviteiten efficiënter en aan een lagere kost worden uitgevoerd. Verder komt er een live login voor onze klanten zodat ook zij meer inzicht krijgen in hun cijfers.”

VIATA

BEDRIJFSDOMEIN

E-commerce

ONZE SERVICE

De oude BI-implementatie vervangen door een nieuwe, gebruiksvriendelijke BI omgeving met een duidelijke structuur en weinig onderhoud.

ONZE APPS

Sales app

RESULTAAT

 • De nieuwe implementatie is eenvoudig in gebruik waardoor er een halve FTE wordt uitgespaard.
 • Optimalisatie van het rendement van het marketingbudget.
 • Verbetering van de logistieke resourceplanning.

“Viata is een online apotheek waarbij de noden van de klant steeds op de eerste plaats komen. Onze oude BI-implementatie was dringend aan vervanging toe. De applicatie was niet optimaal gestructureerd waardoor die erg energie- en tijdrovend was. Bovendien bracht onze oude BI-oplossing veel meer onderhoud met zich mee dan gepland. Dankzij de nieuwe BI-oplossing van InsightData sparen we een halve FTE aan werk uit, dat komt neer op zo’n 19 werkuren die we nu zinvol kunnen invullen. Daarnaast heeft de BI-implementatie ons enkele nieuwe inzichten opgeleverd. Zo werd het duidelijk hoe onze campagnes zijn gerelateerd aan onze omzet. Waardoor we ons marketingbudget hebben geoptimaliseerd. Een ander concreet voorbeeld is de verbetering van onze logistieke resourceplanning. Met de BI-implementatie van InsightData sparen we 50 manuren per jaar uit. En dat weerspiegelt zich in onze cijfers.”

Halyard Health

BEDRIJFSDOMEIN

Gezondheidszorg

ONZE SERVICE

 • Het uitwerken van een BI-strategie en een BI-roadmap.
 • Het opbouwen van een BI-team.
 • Het uitvoeren van enkele BI-implementaties zoals een sales intelligence app, een pricing app, een market intelligence app, een oplossing voor tender analysis…

ONZE APPS

Sales app

RESULTAAT

Halyard Health is een bedrijf dat draait op een data-driven decision making culture.

“Halyard Health is toegewijd aan het maken van revolutionaire oplossingen voor de gezondheidszorg. Dit doen we voornamelijk door superieure en betrouwbare klinische oplossingen te ontwikkelen voor infectiepreventie bij operaties en chirurgie in het algemeen. Met InsightData is het ons gelukt om een volledige BI-strategie en – roadmap op te zetten. Deze worden aangestuurd door ons nieuwe BI-team dat de nodige coaching heeft gehad. Door de expertise van InsightData hebben we een “data-driven decision making culture” in ons bedrijf verwezenlijkt. Dagelijks gebruiken we BI-implementaties zoals onze Sales Intelligence App, Pricing App, Market Intelligence App en tender analysis om onze beslissingen op te baseren.”