Je bent hier:

SALES

InsightData
InsightData
InsightData

SALES
APP

Met onze Sales App krijg je de volgende inzichten:

 • Standaard dashboards:
  Om omzet en marge snel en efficiënt te kunnen opvolgen voor de huidge maand en het huidge jaar. Vergelijk t.o.v. vorig jaar of t.o.v. een target. Drill down om zo de pijnpunten bloot te leggen.
 • Sales Data Discovery:
  Data discovery heeft als doel om snel te navigeren door gegevens om patronen te detecteren, inzicht te krijgen en specifieke vragen te beantwoorden. De sales data discovery bestaat uit 4 soorten analyses: pareto, performance ranking, trend en scatterplot analyse. Op basis van deze analyses krijgt je bedrijf actiegerichte inzichten in zijn verkoopsdata, waaronder de omzet, kosten en marge.
 • Churn Analysis:
  Je krijgt inzicht in je klantenverloop tussen 2 periodes. Opgesplitst in nieuwe, groeiende, verloren of dalende omzet of marge.
  Deze analyse is zeer nuttig voor bedrijven met fluctuaties in het klantenbestand.
 • Margin Bucket Analysis:
  Het segmenteren van marge en omzet op basis van het margepercentage. Deze analyse is zeer nuttig voor bedrijven waar het margepercentage verschilt tussen klanten en of producten.
 • Analysis of Change:
  Je krijgt inzicht in het margeverschil tussen 2 periodes. Wat is het effect op de marge door prijswijzigingen, aankoop- of productiekostwijzigingen, verschil in verkoopvolumes, nieuwe of verloren klanten. Deze analyse is zeer nuttig voor bedrijven waar veranderingen zijn in verkoopprijzen, kostprijzen, volumes, en aantal klanten.
 • Price performance analysis:
  • Iedere dimensie binnen de organisatie van business unit, productgroep, klant, klantensegment tot vertegenwoordiger wordt op een volledig automatische manier gescoord door het berekenen van een percentage. Dit percentage drukt uit hoe goed een dimensie presenteert t.o.v. een vooraf bepaalde standaardprijs.
  • Door te werken met een percentage kunnen producten en prijzen met elkaar vergeleken worden.
  • De Price Performance Index geeft u de mogelijk onmiddellijk te identificeren waar de prijzen onder druk staan of te laag zijn.
  • Deze analyse is zeer nuttig voor bedrijven met flexibele prijzen en verschillende kortingsstructuren.
 • Benchmarking:
  Aan de hand van onze benchmarking-inzichten kan je bedrijf prestaties van een bepaalde klant bekijken ten opzichte van al je klanten. Je kan bijvoorbeeld de evolutie van een klant vergelijken met de evolutie van alle andere klanten binnen hetzelfde segment. Deze analyse is zeer nuttig voor bedrijven met meerdere klantsegmenten en/of productgroepen.
imageedit 5 6431015175

Ebema maakt al gebruik van onze Sales App. Ontdek hier al onze klanten.

Ontdek onze apps voor elk onderdeel van uw bedrijf

Wil je weten hoe onze apps jouw bedrijf kunnen helpen? Neem dan contact op!